Engineering

Opdrachtgevers kunnen rekenen op goede ondersteuning door onze engineering die in elke opdracht een uitdaging ziet. Op basis van deskundigheid en ervaring worden ontwerpen van de klant uitgewerkt tot technische hoogstandjes. Daarbij staat kwaliteit en het slim toepassen van moderne plaatbewerkingstechnieken centraal.
Reeds in ontwerpfase wordt het product zodanig gedefinieerd dat het optimaal, onbemand, en 24/7 geproduceerd kan worden. Denk daarbij aan geautomatiseerd beladen en ontladen van de lasersnijmachines, gerobotiseerd uitsorteren van plaatuitslagen, gerobotiseerd buigen, lassen op een lasrobot en verspanen op een 6-assig CNC bewerkingscentrum. Malkosten houden we laag door daar in het ontwerp al rekening mee te houden. Instelkosten houden we laag door off-line te programmeren.

Om dit alles te kunnen realiseren wordt er gebruik gemaakt van Autodesk Inventor (3D) en Autodesk AutoCAD (2D). Ontwerpen welke met een ander tekenpakket gemaakt zijn lezen wij overigens feilloos in!

Onder de noemer “samen sterk”, bouwen wij aan langlopende klantrelaties! Kennisoverdracht is daarbij een belangrijk item. In speciale sessies maken onze toegewijde medewerkers klanten duidelijk hoe het moderne productieapparaat van VMC optimaal ingezet kan worden. Het product van de klant staat centraal en er wordt enerzijds gekeken naar het plaatwerktechnisch verbeteren van het ontwerp en anderzijds wordt samen met de klant ons productieproces geintegreerd in het ontwerp.